O amintire care spune multe…

Auzind acum cateva momente Falco – “Vienna Calling” la radio (da, imi place Falco foarte mult dintotdeauna, oricat de ciudat ar suna chestia asta pusa langa restul gusturilor mele muzicale…), mi-am adus aminte de o chestie interesanta intamplata (sau mai degraba vazuta) prima oara cand am vizitat Viena (asta era prin 2000). 

Pe un stalp, pe undeva prin apropierea parcului de distractii, am vazut un afis cu “Falco – live in concert”. Falco murise de vreo doi ani si ceva si, cu toate ca pe stalpul respectiv erau destule afise rupte si altele puse peste ele, de respectivul afis nu se atinsese nimeni. Statea acolo si fusese ocolit de toti cei care lipisera afise in jurul lui sau de altii care le rupsera. Faza asta mi-a ramas de atunci in minte. M-a uimit simplitatea unui gest de respect fata de un om care a insemnat foarte mult pentru orasul respectiv, care si-a declarat dragostea pentru el de cate ori a avut ocazia.

Au trecut 9 ani de atunci. Probabil ca afisul acela o fi fost de multa vreme spalat de acolo de ploaie. Ideea in sine ramane totusi. La noi cand vedem un gest de genul asta, macar la fel de simplu?

Posturi recente

Comments are closed.