Meserii oribile

Recunosc ca imi este mila de oamenii care fac una dintre cele mai urate meserii din lume. Cel putin dupa parerea mea. Si ma refer la cei care trebuie sa iti vanda ceva sau, daca esti abonat la un serviciu, sa iti propuna diferitele “imbunatatiri” periodice ale serviciului in cauza. Asta in conditiile in care acele imbunatatiri nu sunt de obicei decat bani mai multi care merg din buzunarul tau in contul lor. 

Si cu toate ca stiu ca e asa, mi-e mila de ei. Incerc pe cat posibil sa ii evit, dar atunci cand reusesc sa ma prinda la telefon nu am niciodata taria sa le zic un “nu” hotarat atunci cand intreaba “doriti sa auziti la ce se refera noua noastra oferta?”. Ii ascult pana la capat, le spun politicos ca nu doresc sa imi fac respectivul upgrade, cu toate ca acum, ca mi le-a spus, avantajele sale mi se par mai evidente ca niciodata. O intrebare imi rasare insa in minte. Oare fac un lucru bun atunci cand ii ascult, pentru a-i refuza politicos la final, in loc sa fac ca multi altii si sa ii trimit undeva din prima? Oare nu ar prefera sa nu isi raceasca gura aiurea cu mine, o persoana careia nu ii trebuie aproape niciodata imbuntatirea respectiva? Sau se bucura sa li se raspunda politicos, pentru ca asta e pana la urma ceva rar in meseria lor?

Chestia asta vine dupa ce tocmai am ascultat-o cinci minute (pe ceas) pe o fata de la firma mea de asigurari. Altfel era extrem de politicoasa, desi prezenta unei foi cu textul in fata nu are cum sa treaca nesuspectata…

Posturi recente

2 Comentarii la “Meserii oribile”

  1. Ireena Says:

    Eu zic ca-i mai frumos sa nu le retin timpul si nici ei mie. Cand imi zic de unde sunt, nu-i mai las sa vorbeasca, le zic politicos ca nu, multumesc, nu sunt interesata si inchid! 😀 everybody’s happy!

  2. Bogdan Says:

    Sincer, nu stiu ce sa zic. Poate e placut sa te mai si asculte cineva. Sau oi fi avand eu o placere sadica sa le aud reactia cand ii refuz :))