Scrisoare catre iubitul meu provider de Internet

Vreau sa multumesc sincer providerului meu de Internet, a carui retea in ultima vreme mai mult nu merge decat merge (in zona mea, ca doar e zona de case si nu vad la ce ar pune fibra optica), pentru faptul ca, datorita lipsei unei conexiuni la infama retea globala de calculatoare, am reusit sa termin o carte in doua zile. Sincer sa fiu, nu imi aduc aminte in urma cu cat timp s-a mai intamplat asa ceva. Dar lucrul acesta ma bucura (cartea era “Slam” de Nick Hornby si are si ea meritul ei, in mod indiscutabil – este excelenta, va rog s-o cititi daca aveti ocazia).

Totusi, aceasta situatie ma pune in fata unor noi si noi alegeri. Si in fata necesitatii imediate a unor raspunsuri, pe care generosul meu (intr-ale timpului alocat lecturii) furnizor de Internet trebuie sa mi le ofere.

In primul rand, cat de des se va intampla acest lucru. Am nevoie de acest raspuns pentru a sti de cate carti voi avea nevoie spre a compensa lipsa diferitelor site-uri pe care le vizitez zilnic (unele din necesitate, altele de-aia…).

In al doilea rand, vreau sa stiu daca acest timp va fi unul ceva mai lung, iar momentele alese vor fi, ca si pana acum, cele mai cretine cu putinta. Pentru ca, in cazul in care este vorba despre perioade mai lungi in care serviciul nu functioneaza, sau in care trebuie sa schimb pe setari (da, stiu, doar pana la cablul ala care intra in router la mine e treaba voastra – mi-ati spus-o de suficiente ori), ma gandesc sa renunt la abonament si sa dau si banii aia pe (ia sa vad, ghiciti?) carti. La televizor nu ma uit, ca fotbalul e in pauza.

Am uitat de momentul superb de comuniune trait saptamana trecuta, cand am aflat ca ati scos userul si parola si ati trecut pe Dynamic IP si, ca o surpriza placuta, nu mi-ati spus si mie. Iar eu am crezut ca era de la router si am aflat abia pe urma, cand am sunat la serviciul clienti. Convorbire care s-a intrerupt singura.

In plus, ce moment mai bun sa cada netul decat de sarbatori, cand esti acasa si, in loc sa stai cu cei dragi, pierzi vremea aiurea in fata calculatorului? Ia sa vedem daca o mai pierzi atunci cand conexiunea cade odata la doua minute…

Nu pot decat sa ma bucur cand vad ca a mea conexiune a cazut de doua ori si si-a revenit o singura data pe parcursul scrierii acestui text. In concluzie, il voi posta cand va binevoi sa mearga, impreuna cu urarile mele de bine, pe care le voi pastra pentru mine sau le voi elibera in aer verbal, ca sa nu roseasca aceia mai sensibili dintre noi.

Imaginea e de aici si se refera la cu totul altceva. Cu toate astea, mi s-a parut potrivita cumva.

P.S.: L-am postat in sfarsit. La aproape o zi distanta.

Posturi recente

Comments are closed.