Monopolul naste monstri

In aceasta dupa-amiaza, prietenii mei care imi fac favorul de a-mi introduce in casa curentul electric si de a-mi trimite facturi pe care le platesc cu atata drag in fiecare luna s-au gandit sa imi mai faca o surpriza.

Am venit si eu acasa, spunand ca voi asculta linistit pe CityFM recitalul acustic al lui Calin Pop (daca l-a inregistrat careva dintre voi, o sa va multumesc frumos si o sa aveti respectul meu etern daca mi-l trimiteti si mie). Si cum am ajuns pe la 4 si ceva, m-am asezat la masa sa mananc, timp in care calculatorul mergea pe acelasi City.

Doar ca n-a apucat nici sa fie necesara functionarea ventilatorului din sursa, ca s-a si taiat curentul (la orele 16,30). Am tras un rand de injuraturi cum e frumos in Post si pune-te si cauta numarul de la deranjamente. Unde ti se spune frumos ca era prevazuta intreruperea si ca e interventie. Si ca au anuntat in media. Si ca pana la 6 sa nu ne facem sperante (la 6 poti sa iei firele si sa ti le bagi pe usa din spate, cucoana, ca mie mi-e egal, ma gandesc).

La 6 si vreo 20 a si venit. In timpul asta am avut ocazia sa gasesc si o Crisana de ieri, in care bunii mei prieteni de la Electrica spuneau ca va fi intrerupt curentul pe strada mea undeva intre 9 si 18. Asta imi place, ca ma anunta exact cu privire la planurile lor si le pot face pe ale mele in deplin acord cu ele. Dintr-odata ma simt ca-n textele lui Andries de pe “Interzis”…

Si daca tot au avut o marja de 9 ore, de ce s-au decis sa fac asta fix intre 4 si jumatate si 6 si 20? “Pentru ca firmele sunt principalii consumatori, alea lucreaza in restul timpului”, imi spune prietenul meu Gogu. Ei bine, pe strada mea (una destul de lunga) sunt aproape in exclusivitate case cu apartamente. Unde-i logica, deci, in a ma tine pe mine si alte cateva sute de oameni in bezna? Acelasi prieten imi spune “schimba-ti furnizorul! Numai sa ai cu cine…”. Adevarat, extrem de adevarat…

Posturi recente

Comments are closed.