Statham rules!

Stiu ca nu e el vreun Al Pacino, ca nu are subtilitatea lor, ca nu stie sa rosteasca replici la fel de expresiv si nici sa se miste la fel de gratios sau brutal, dupa cum necesita rolul, dar omul asta e bestial. De cand a facut frate-meu o obsesie pe filmele lui acum cativa ani, am inceput si eu sa ma uit la ele. 

Imi plac filmele lui Jason Statham pentru ca omul are personalitate si joaca aproape acelasi personaj, indiferent de rol. El e morocanos si capabil sa conduca pe stradute aglomerate cu 200 la ora si sa bata cel putin 15 indivizi suspecti, chiar daca e trezit la 3 dimineata. Intre paranteze fie spus, jur ca nu inteleg de ce in filmele de genul asta, atunci cand eroul principal e atacat de o multime de “bad guys”, aia se multumesc sa sara la el unul cate unul si nu mai multi deodata. N-ar avea mai multe sanse, stiindu-l “arma mortala”, daca l-ar ataca macar patru deodata?…

Azi am constatat, uitandu-ma pe filmografia lui Jason Statham, ca i-am vazut peste 80% din opera artistica, ultimul fiind “Transporter 3”, alaltaieri. N-o fi filmul asta ceva fantastic, probabil ca primele doua au ceva mai multa imaginatie narativa, dar n-ai timp sa casti chiar deloc la el, spre meritul cui l-a facut. E implauzibil el pe alocuri, dar e film cu Statham, asa ca asta nu e un lucru care i se poate reprosa. Revenind, are el ceva de insist sa ii vad filmele, chiar si pe cele pe care le salveaza el de unul singur (“Chaos” e cel mai clar exemplu).

Bine, exista si exceptii notabile de la regula cu “acelasi rol, indiferent de personaj”. Ma refer aici la filmele lui Guy Ritchie, in care omul asta reuseste sa arate ca nu lui i se datoreaza regula de mai sus, ci celor care ii propun de fiecare data scenarii la fel. Sa ne gandim numai la “Revolver”, “Snatch” sau “Lock Stock and Two Smoking Barrels”. Parca deja il vezi altfel decat ca pe un Bruce Willis in devenire.

Si nu, postul asta nu are niciun scop precis, daca v-ati intrebat cumva. 

Posturi recente

2 Comentarii la “Statham rules!”

  1. Julie Says:

    Foarte tare Statham. Cred ca si eu am facut o oarecare “obsesie” pt filmele in care joaca omu asta. Abia astept sa vad si eu Transporter 3.

  2. Bogdan Says:

    E misto. Daca iti place Statham in varianta seaca, care bate tot si arunca din cand in cand cate o replica ironica, o sa iti placa la nebunie.