Pretentii aiurea

Am cate un moment cand ma apuca pretentiile idioate. Vreau ca totul sa functioneze si la noi ca “afara”, de exemplu asa cum merge pe amazon.com, unde daca scrie ca un produs exista la comanda, acest lucru inseamna ca in doua zile il au ei si in patru-cinci il primesti tu. Si mai am pretentia, cel putin la fel de cretina, ca in cazul in care pe site scrie ca produsul este in stoc, sa il pot comanda si (culmea imbecilitatii) sa il mai si primesc. Stiu ca exagerez, dar ce sa-i fac. Asa sunt eu, lipsit de intelegere fata de seriozitatea inexistenta a romanilor.

M-am hotarat sa imi cumpar un monitor nou. Gasisem ce voiam (chiar doua variante), pretul imi convenea. Am si dat de el pe n+1 magazine online din Romania, asa ca am zis sa fac ce face omul care se gandeste inainte de a cumpara si sa trimit mailuri sau sa vorbesc pe messenger cu oamenii aia, sa ma asigur ca totul va fi ok atunci cand voi comanda produsul (care era de fiecare data disponibil sau “la comanda” sau se afla “pe stoc”). Cand colo, surpriza! Nu il au deloc. Nici daca il comand eu. Nu este si pace.

Dilema mea este atunci urmatoarea: de ce dracu’ il tii pe site, daca nu il ai? O fi posibil vreun numar de magie de care eu nu stiu, prin care monitorul in cauza se materializeaza instant, intru fericirea instantanee a dragului nostru client? Sau sa inteleg ca accesarile site-ului din Google (chiar si cele care duc la un produs pe care nu il ai pe stoc) sunt mai bune decat lipsa lor si daca-daca ala se decide pentru altceva din vasta ta oferta? Bine, ca e cat se poate de posibil sa nu existe nici produsul pentru care bietul client s-a decis a doua oara, si iar ajungem la locul de unde am pornit…

Posturi recente

9 Comentarii la “Pretentii aiurea”

 1. DeMaio Says:

  1. Site-ul este accesat, asta îl urcă în topuri şi lucrurile se traduc în vizibilitate mai bună în piaţă.
  2. Dă bine să laşi impresia că eşti la punct cu oferta.
  3. Există o lene patetică în a scrie când produsul respectiv nu este pe stoc, tradusă în ceea ce ai păţit tu.
  4. Există şi un sictir enorm faţă de cumpărător, mulţi nefiind încă suficient de lămuriţi de faptul că online-ul devine din ce în ce mai dezvoltat ca metodă de a face afaceri, indiferent de forma lor.

 2. Bogdan Says:

  @DeMaio Ca sa imi zic si eu parerea la cele zise de tine:
  1. Asa o fi, dar eu daca patesc faza asta, fie si o singura data, nu mai iau de la aia niciodata.
  2. la fel
  3. ce-ar fi sa scoata atunci faza cu “pe stoc” sau “la comanda” de pe site? Scapam toti de o grija.
  4. Asta remarc si eu din abordare.

 3. DeMaio Says:

  Orice ai face, evită Emag. Nu că nu ar fi şi altele la fel de patetice, dar ei sunt cei mai patetici, dacă se poate spune aşa.

 4. Bogdan Says:

  De la Emag nu stiu daca am luat vreodata ceva. Sunt si ok printre ei, dar sunt putini si o iei razna pana dai de ei.

 5. horia Says:

  pt simplul fapt ca nici macar acel importator nu il are pe stoc desi la el scrie clar ca e pe stoc , si tu ca si magazin online lucrezi cu lista lor la zi!
  Asta e Romania e altceva , si vorba lu’ Badea “traim in romania si asta ne ocupa tot timpul”
  😛

 6. Bogdan Says:

  @ Horia: Eu nu ma indoiesc ca asa o fi, dar mie ca si client final, adicatelea ala la care trebuie sa ajunga nenorocita aia de marfa, n-are de ce sa imi pese de asta. Nu o ai, nu mai vin la tine. Simplu. Sunt convins ca nu e numai vina lor, dar ei ar trebui sa fie aia care sa ii agaseze pe importator sa isi tina naibii stocurile la zi. Ca s-ar presupune ca stiu ce face respectivul importator dupa o vreme de lucrat cu el, nu?
  In plus, stai linistit ca si ei le lasa intentionat acolo si daca stiu bine ca nu le vor mai avea. Cui strica rezultate mai multe la cautarile in Google? Poate ca nu toti fac asta, dar sunt destui. Si, cu toate ca nu imi place Badea, la faza asta a avut si are dreptate.

 7. horia Says:

  ca sa zic asa , cam nasol cu serverul pe care tii site-ul!
  nu e frumos sa cada asa cand are el chef!
  adika vineri seara cand lumea e la baute si nu e mare activitate pe el!
  deci admin de server ai o bulina rosie!

 8. Bogdan Says:

  @ Horia: Mai, la cat de rar se intampla sa mai faca o faza din asta (si sis atunci dureaza foarte putin, ca acum), n-am ce sa ma plang. Chiar, tu de ce nu esti la baute? :))

 9. Refuz sa ma invat minte, se pare… | Bogdan Says:

  […] ce priveste magazinele online de pe la noi. Dupa experienta avuta recent, despre care am povestit aici, se pare ca multe dintre magazinele online de pe la noi (nu dau nume, ca nu am chef sa fac reclama […]