Guest post – “U” Cluj – FC Bihor vazut de Vlad

Azi avem si primul guest post la mine pe blog. Prietenul Vlad, caruia ii puteti citi blogul aici , si-a exprimat parerea despre acelasi “U’ Cluj – FC Bihor cu galagie la care cu drag ne-am deplasat sambata. El vede lucrurile un pic diferit fata de mine, dar e bine sa fie cat mai multe pareri, nu? Are cuvantul domnul Sturz:

La un meci cu universitatea te duci pregatit de scandal. Nu stiu de ce. Ba da, stiu.

Cu toate ca nu e o rivalitate de genul Poli – UTA, Baia Mare – Satu Mare (pacat de astea 2 echipe ca au disparut), un meci FC Bihor – U Cluj aprinde instinctele animalice ale suporterilor. In special celor clujeni.

Asta pentru ca Oradea, sau Clujul nu au orase apropiate ca distanta cu care sa se refuiasca. Lucrurile s-au schimbat putin in ultimii ani cand au aparut Liberty respectiv CFR. Amandoua au promovat in liga lu’ Mitica, insa doar feroviarii au rezistat, ba mai mult, chiar au castigat titlul.

Si atunci, ca uist clujean, cum sa nu fii frustrat cand o echipa fara suporteri, dar cu un finantator care a bagat bani la greu, le-a construit stadion, le-a adus jucatori, i-a dus in Champions League, iti ia fata. Si toata lumea lasa la o parte fanionul: universitatea.

Admir devotamentul lor, dar pana la un punct… pana la fanatism. Pana la a acuza pe oricine ca ii fura, ii sapa, le-o trage pe fata.

Rivalitatea dintre U si Bihor a inceput in urma cu 3 ani cand ambele formatii luptau pentru baraj. Si cine a ajuns… Bihoru… cu un punct avantaj. Si atunci in tribune erau vreo 2000 de oradeni, veniti cu 12 autocare si masini proprii. Iar totul a pornit de la scandarile uistilor, mai mult injuraturi, replicile oradenilor fiind “CFR, CFR !!!”, sau “Dorinel Munteaaaanu” si “Adi Ancaaaaa!”, cei doi urmarind meciul din mijlocul galeriei oradene.

Ce s-a intamplat dupa, il stie toata lumea… autocare sparte, masini avariate, pumni si picioare in gura, dar cu bihoreni bucurosi.

Acuzele clujenilor, pentru ca Oradea e mai aproape de Ungaria cu jigniri de genul “Bozgorilor plecati acasa!” sunt de domeniul penibilului… la cati unguri sunt in cluj… mai zic de noi ca suntem tarani. 

E aceeasi mentalitate pe care o au cei din urbele putin mai mari fata de orasenii de rand, bucurestenii fata de restul tarii, clujenii in tot Ardealul, timisorenii in Banat si lista continua.

Iar despre meci… prea multe nu ar fi de spus. Doar ca eu ma distram de minune in tribuna si colegii mei de la Cluj, de asemnea frustrati vedeau numai raul. Nu a fost dracul chiar asa de negru. Dar a fost teribil de amuzant.

La fel ca Bogdan, si eu astept urmatorul U – Bihoru, cu toate ca l-as vrea peste 20 de ani. Asta daca promoveaza Bihoru’ sau pica Cluju’. 

HAI BIHORUUUUU !!!!

Un alt post interesant pe ziua de azi, care trateaza si acest subiect, gasiti pe “Glob-u” Gogian al lui Gogu, pe care vad ca-l tine naravu’…

Posturi recente

1 comentariu la “Guest post – “U” Cluj – FC Bihor vazut de Vlad”

  1. tot despre cluj « a lu’ VLAD STURZ Says:

    […] noiembrie 12, 2008 by vladsturz M-a rugat ieri Bogdan sa scriu despre meciul de la Cluj. Nu am putut sa il refuz, i-am trimis textul, dar mi-a placut si am decis sa il postez si aici. E munca mea, pana la urma. Asta de jos e linkul catre pagina lui. […]