Posta Romana si de ce nu ii voi mai folosi vreodata serviciile

Nu stiu cine mai tine minte postul meu cu “Joaca de-a procesul”, despre modul de a se comporta al unora dintre institutiile publice romanesti, dar uite ca mai am ocazia sa mai scriu unul, motivat de cauze similare. Naiba stie de ce, atunci cand zici ca lucrurile incep sa o ia pe o cale normala, iti sare in fata cate unul sau cate ceva care tine neaparat sa te contrazica si sa iti spuna ca, din multe puncte de vedere, Romania e pe undeva pe la nivelul anului 1910. 

Sa incepem cu inceputul. Comand ca omul o carte de pe internet. Cei de la librarie imi spun ca nu o au pe stoc, dar ca o trimit spre mine cand o primesc. Zic “ok, nu ma grabesc nicaieri”. Dupa vreo doua saptamani, imi scriu (foarte politicos), spunandu-mi ca abia au primit cartea in stoc si pot anula comanda, daca nu mai am nevoie de carte. Le spun ca mai am, dar sa o trimita cu Posta, ca daca tot am stat atata, nu mai conteaza cateva zile. Cand facusem comanda le dadusem (cum cei care comanda lucruri de pe internet stiu ca se face de obicei), adresa de la serviciu ca adresa de livrare, ca doar acolo da de tine curierul in timpul zilei. Pana aici, toate bune si cum nu se poate mai frumoase.

Azi imi vine avizul la birou. Ma duc la Posta si ii spun doamnei de la ghiseu, dandu-i avizul si buletinul ca e adresa mea de la serviciu aia de pe aviz. Si uite asa ma aleg cu o predica despre cum ea nu imi poate da coletul (care avea ramburs 40 RON, deci nu erau miliarde la mijloc), ca ea ce dovada are si altele de acest gen. Eu, ca un client politicos care vorbeste cu o persoana care nu poate mai mult, incep sa ii explic cum lucreaza curierul in general si de ce ii dai adresa de la birou. Ea ca nu si ca sa aduc stampila sau delegatie de la firma. Ii spun ca nu am de ce sa fac asta, atata vreme cat coletul ala e al meu, nu al firmei la care sunt angajat. Ii mai spun ca, din moment ce am buletinul pe care scrie ca asa ma cheama, nu cred ca am vreun interes sa ma pun in locul altuia cu numele meu. Mai ales ca am si avizul, pe care tot numele meu e. Sau or fi vreo 30 de Bogdan Bele care penduleaza zilnic intre cele doua strazi si nu stiu eu?

Ea ca nu, nu se poate, sa aduc stampila sau delegatie. Am incercat sa ii mai explic, dar am renuntat repede. I-am zis sa-l trimita inapoi si ma voi asigura ca e retrimis, prin curier, care macar nu face din astea (stiu ca nici unele firme de curierat nu sunt usi de biserica, dar in halul asta nu sunt). I-am multumit si am plecat spunand ceva frumos despre ei si serviciile lor in timp ce ieseam pe usa. Pur si simplu am simtit stabilindu-se noi standarde de prostie, nemaiatinse pana in acel punct, si am jurat ca eu la serviciile lor nu mai apelez nici daca trebuie sa duc eu pe jos plicul, pachetul sau banii aia, indiferent unde o fi trebuind sa ajunga.

Posturi recente

Comments are closed.