Michael Cretu

Am citit pe site-ul Evenimentului Zilei un interviu cum mi-as dori sa vad in fiecare zi. Michael Cretu, romanul care sta in spatele numelui de un imens succes Enigma, a vorbit pentru prima data cu presa din Romania. Si modul in care o face merita tot respectul (asta de parca muzica lui nu ar fi arhisuficienta pentru asta).

Cu toate ca nu a mai fost de multi ani in Romania, omul asta ramane unul dintre putinii romani de “afara” de care avem toate motivele sa fim mandri in ultimii ani. Si nu doar pentru muzica, pentru care, cum am mai zis-o, am toata admiratia. Citez:

Eu as zice ca e o provenienta buna, asta, a noastra. Dar ca oriunde, nu exista padure fara uscaturi. Fiecare isi foloseste forta proprie si talentul altfel. Eu ma revolt cand aud vorbindu-se de rau despre romani sau despre tigani. Asa este lumea… vorbeste despre tigani si vrea sa spuna criminali sau hoti. La fel fac unii si cu romanii. E aiurea. Asta ma infurie. Este un neadevar si o nedreptate. Iar eu ma opun vehement unei asemenea atitudini. Trebuie sa recunosc ca daca vii dintr-o tara neinsemnata, global vorbind, trebuie sa fii de trei ori mai bun decat ceilalti, pentru a te putea impune.

Interviul este aici.

Posturi recente

Comments are closed.