Goran Bregovic la Oradea. Mai bine mai tarziu…

Aseara am avut ocazia sa vad unul dintre cele mai bune concerte din viata mea si, poate, concertul celui mai mare artist care a calcat vreodata prin Oradea. Cu toate ca as fi vrut sa il vad acum cativa ani, Bregovic a ajuns pana la urma aici in 2008, iar show-ul a fost tot ce ma asteptam sa fie si mult mai mult decat asta. 

Sonorizarea impecabila nu a facut decat sa sublinieze puterea trupei, absolut fantastica. Suflatori fenomenali, ca sa nu mai spun de cele doua soliste si de Alen Adamovic, a carui voce e pur si simplu extraordinara. Rar am vazut un concert de aproape doua ore in care absolut niciunul sa nu dea “pe langa” si in care toata trupa sa cante perfect. 

Interesant a fost setlist-ul. Daca multi prefera sa intercaleze piese noi si hituri, Bregovic a preferat sa le cante pe cele mai putin cunoscute (dar foarte bine primite de public) si sa incheie cu marile sale hituri, daca pot fi numite asa “Mesecina”, “Ederlezi”, “In The Deathcar” sau “Gipsy Reggae”. Bineinteles ca ultimul bis a fost “Kalashnikov”, cantat de toata lumea. 

Sincer, nu stiu daca as avea ce altceva sa spun. Excelenta trupa, mare compozitor, mare muzician.

Later edit: pun si un video de aseara. Nu se aude/vede grozav, fiind filmat cu telefonul. Ideea e ca atmosfera a fost frumoasa si publicul parca mult mai ok fata de alte astfel de sarbatori populare, care ma fac sa ma duc (cu mici exceptii) la concerte unde se plateste bilet.

Posturi recente

Comments are closed.