Problem me

Mi se intampla uneori sa descopar intamplator cate o trupa care pur si simplu ma lasa masca din prima, si (spre deosebire de prietenii mei cu preocupari mai muzicale), nu e musai ca trupa in cauza sa fie ultra-tehnica.
Asta e cazul celor de la Modwheelmood, o descoperire 100% last.fm (un serviciu care merita tot respectul din lume). Ascultam intr-o zi ceva “music similar to…” (cei care folosesc last.fm stiu la ce ma refer) si la un moment dat am auzit, printre mai multe chestii pe care le-am cam ignorat, o piesa care avea acel “ceva” necesar ca sa imi trezeasca interesul. Un ritm simplu (sustinut insa de tot felul de texturi subtile de sunet, plasate atat de bine in contextul piesei de aproape ca nu le auzi; dar ele sunt acolo si contribuie la totalul starilor date de ea) si o voce absolut deosebita si incredibil de expresiva.
Am cautat dupa albumele trupei in cauza si am inceput sa ascult obsesiv piesa pana in momentul in care am avut curajul sa trec la urmatoarele. Si, spre deosebire de multe alte trupe, de la care imi place o piesa si restul e o totala dezamagire, Modwheelmood e excelent aproape cap-coada.
Ceva mai incolo, cu un clic pe “read more”-ul din last.fm, am descoperit ca jumatate din acest proiect (si vocea aceea…) e Alessandro Cortini, claviaturist in Nine Inch Nails, trupa cu care am innebunit destul pe toata lumea. Mai jos, piesa de la care a pornit o oarecare obsesie.

Posturi recente

2 Comentarii la “Problem me”

  1. violethope Says:

    Oh da… Modwheelmood rules big time. Daca nu ai facut-o pana acum, trebuie sa asculti remix-ul Modwheelmood pentru “The Great Destroyer” de pe Y34RZ3R0 R3M1X3D de la NIN. E mult mult prea fain.

  2. Bogdan Says:

    N-am ascultat atat de mult albumul ala. Dar o sa ascult remixul, azi cand ajung acasa…