Euro-aur

Mai tineti minte faza dinainte de Euro 2008, cand o tara intreaga a sarit in sus de 15 metri din cauza unor imagini cu niste domni rromi cu niste cruci imense de aur la gat, care apareau in clipul de prezentare pentru Euro 2008 al tarii noastre? Sincer, si mie mi s-a parut o crunta aberatie la vremea respectiva si am sarit in sus la unison cu restul de 22 de milioane si ceva.

Ieri am trait insa o faza de “Twilight Zone”. A trebuit sa ma plimb dupa treburi prin centrul Oradiei timp de vreo 45 de minute si am avut ocazia sa vad vreo trei persoane care aratau mai mult sau mai putin ca si cei din clipul respectiv (cu aurul aferent, bineinteles). Plus inca vreo doi care nu aveau cruci chiar la acele dimensiuni respectabile, dar tot aveau la gat cate o bijuterie (in sensul foarte larg al termenului) din cauza careia ma mir ca nu umblau cu capul plecat.

Nu stiu ce sa zic. Ori o fi fost o zi ciudata, ori in tara asta este prea mult aur si saracii oameni, de frica hotilor, nu-l pot lasa acasa si trebuie sa il poarte cu ei peste tot. De preferinta, sub forma unei cruci mai mare decat cea purtata de episcop.

P.S.: tot din ciclul “chestii vazute ieri pe centru” – am vazut un domn pe la vreo 60 de ani in pantaloni de stofa si cu un tricou cu Tokio Hotel. Vede-se treaba ca generatia emo nu se rezuma la pustime. Tare rau imi pare ca nu i-am facut o poza.

Posturi recente

Comments are closed.