Si daca dispare, ce?

Prietenul si fostul meu coleg Laurentiu, sau Intrusul, pentru cei care-l cunosc mai bine, are la el pe blog un articol in care se intreaba ce ar face daca Internetul ar disparea. Concluziile lui sunt cat se poate de pozitive si nu stiu daca nu cumva are perfecta dreptate.

Sincer sa fiu, n-am mai prins perioade in care sa nu am acces la Internet de cam multa vreme, mai ales ca oriunde merg se nimereste sa fie o conexiune pe-aproape (sau e macar browserul telefonului). Nici macar anul trecut la Sziget nu am scapat de meteahna asta, ca doar era acolo o sala imensa cu calculatoare si tot mergeam pana acolo pe la 3 noaptea sa mai verific un mail, ceva…

Ultimul meu concediu mi-a demonstrat exact contrariul. SE POATE trai fara Internet, si e chiar o viata foarte calma. Cele doua zile petrecute la Bucuresti nu mi-au prea lasat timp sa caut un loc unde sa intru pe Internet (nu ca m-a stresat gandul prea tare), iar la Brasov era doar o conexiune dial-up (da, ii admir sincer pe Cristi si Mihaela, de a caror ospitalitate ne-am bucurat, pentru ca rezista cu asa ceva), care nu ma atragea foarte tare. In plus, telefonului meu nu am avut chef sa ii fac setarile, asa ca… Am stat o saptamana cu “no e-mail access”, cum se scrie prin auto-reply-uri. Si uite ca n-am murit, nu mi-au mai crescut doua urechi si nici nu am intrat in sevraj.

Ba chiar am apucat sa citesc dintr-un capat in celalalt ultimul Esquire, de altfel un numar foarte bun, dar si jumatate din cartea “Porno”, a lui Irvine Welsh. Care chiar imi place, mai ales ca sunt mare fan “Trainspotting” si e continuarea lui. In plus, am apucat sa vorbesc cu oamenii si fara emoticonuri si sa vad Castelul Bran (nu, nu am ajuns acolo pana acum, desi am fost de nenumarate ori la Brasov) si sa revad Poiana Brasov, in ritmuri de manele revarsate din masini de multe zeci de mii de euro (pacat de instalatiile alea audio). Era oricum prea frumos locul ca sa mai iau asta ca pe un factor perturbant…

Posturi recente

2 Comentarii la “Si daca dispare, ce?”

  1. feli Says:

    ar trebui sa repetem experienta 🙂
    apropo de poiana….am o mica filmare cu anumiti doi domni dansand in timp ce invarteau ca nebunii niste jucarii colorate . acestea au fost folosite mai tarziu pe post de arme intr-o dreapta lupta in stil Jedi :))

  2. allexab Says:

    oooo poi inseamna ca nu ai avut tangente cu upc-u!!daca vrei sa sti cum este sa ti se taie netul, in fiecare zi, fara motiv si cand iti este lumea mai draga – UPC este solutia!!! Dial-up…e parfum; macar ala merge, in reluare…dar merge!!! :))